Hallondeg.
En paj blev det sedan med alla miljoner hallon som var kvar. Det måste ju gå åt.
Receptet är för 4-6 personer.
- 125 gram smör (eller margarin)
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 3-4 deciliter hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa.
Smöra en ugnssäker form. Lägg i hallonen och sockra lite lätt.
För att få en fastare paj kan du även strö över lite potatismjöl.
Smula sedan mjölblandningen över bären och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.
Lite jordgubbar fick också pryda pajen.
Nu är det väl bara att sätta igång med hallongrottor och brysselkex med hallonsylt i så kan jag ha en samling sedan med hallonbakverk. Maybe.
Kommentarer
Trackback