Recept: dubbla citronkakor

Detta recept finns i '' Första bakboken''.

För er som inte har den så finns nu ett av recepten här nedan;)

ca 35 stycken:

250 g margarin
1.5 dl florsocker
1 dl maizenamjöl
5 dl vetemjöl

citronkräm:

50 g margarin
2.5 dl florsocker
3 msk pressad citron

1. Sätt ugn på 150 grader
2. Vispa ihop smör och florsocker. Rör sedan i de båda sorterna mjöl.
3. Rulla degen i små bollar. Det ska bli ca 70 stcken och då 35 stycken vardera på en plåt med bakplåtspapper på.
4. Platta till bollarna med en gaffel. Ställ sedan in en plåt i taget i mitten av ugnen. Låt kakorna vara inne 15 min.
5. Citronkrämen: vispa ihop alla ingredienser till citronkrämen.
6. när kakorna sedan är färdiggräddade och  avsvalnade lägger man citronkräm mellan två ''tillplattade bollar''. De gaffelräfflade sidorna ska vara utåt.
7. sedan kan man ju alltid lägga dem i en vacker burk. Mina ligger i en glassburk. Det vill säga de som är kvar..

Gott är det!


( Jag )

mumsel



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0