Man kan aldrig vara helt säker

Det här ser ut som en ja.. Vad ser det ut som? En riktig person trodde jag först. En staty sen. Det visade sig vara det förstnämnda..

image27
( Jag)

När vi lagt några små zlotymynt i skålen framför denna sak började figuren dundra med bjällror och andra saker. Jag och de andra flickorna som var närvarande blev livrädda. hehe..

God morgon!

Idag blir det skola igen. Hade helst velat ligga kvar i min varma säng..

Religion först är det som gäller och sedan följer en mängd med fler lektioner; matte, svenska, engelska, tyska.. Går man Natur/ samhäll så gör man..

Träning blir det sedan ikväll som vanligt ;) Den är till och med en timme längre idag.

image26

Godnatt!

Jag började åka hem från Polen klockan tre igår. Sedan har vi åkt och åkt och åkt. Det är svårt att sova, och lyckas amn väl med det så var vi ändå tvungna att vakna ibland för att gå på en färja.

Så nu säger jag godnatt! :)

Sov så gott!  Det kommer jag göra i alla fall..

Jag i Polsk

Nämnde att jag behövde sola. Alla ni som tycker ni är bleka borde kolla på den är bilden först XD

image25
( Jag, eller aa, carro tog kortet ;)

Mina tillsynes vita armar och min extremt bleka hals kamoflerar ihop sig med klänningen jag bär den varma dagen till ära.

Smickrande kort? nee..

Får bjuda på den ;P

I staden Polsk

I fredags besökte vi en stad som hette Polsk. Vi hade en konsert där på en skola där och någonting jättekul och underbart hände.

Efter vårt uppträdande gjorde vi om sista låten en gång till för de tyckte att den var bra ( Jag kan ju säga att man får extremt mycket mer publikrespons i Polen än i Sverige)

Efter den låten ville skolans rektor också vara med. Han lånade en fiol från en tjej i orkestern och tillsammans med vår kör- och orkesterledare Jörgen så spelade de en ny låt för oss. Först var den långsam men sen blev den svängigare och svängigare. Några polacker började dansa runt i armkrok och allt eftersom låten fortsatte så började allt fler gör adet med, även från vår kör och orkester;) Det kändes som ett sådant där underbart klichigt slut i en film då alla problem ordnar sig och slutet blir lyckligt. DEN känslan då alltså. Det var underbart!

Senare hade vi fri tid och eftersom vädret strålade och vi var extremt varma så tog vi oss ner till stranden vid floden som fanns där.

image24
( Jag )

Jag behövde verkligen sola om man säger så..


Polska blommor

Vädret i Polen var underbart, vilket innebär att alla fina blommor lyser extra mycket. Det är sånt som jag tänkte på. Det blir vackert..

image23
( Jag)

Vid en kyrka i staden Torun

Goddag!

Så var man hemma från Polen! Det har varit roligt och det ha rinte direkt varit sämre bara för att vädret varit så fruktansvärt underbart.

Har dock lite panik nu för tillfället.. Eftersom att man varit borta är det en miljard grejer man har missat som jag måste göra. Kan inte förstå hur jag ska hinna. och körövningarna bli även fler och fler för snart drar de årliga vårkonserterna igång. Det blir i och för sig kul,  men för tillfället känns det lite tungt..

Bilder har jag tagit från Polen med. Bara ett fåtal dessutom och då är motiven oftast färgglada hus, vackra blommor och utsikter, för det är de motiven som jag tycker gör liv till bilder.

Nu måste jag dra iväg och börja öva inför engelskaredovsningen som ska vara imorgon..

Se upp polacker..

Snart åker jag till Polen! Fast de behöver inte bli så rädda för jag är ytterst ofarlig.

karolina kom med ett skämt innan idag;

Hur ser man om en bil är från Polen?
Svar: Pål acken!

Hehe.. Så kul kan man ha efter sista lektionen för veckan.

image22

Denna lilla goding kommer hjälpa mig att överleva bussresan till Polen snart.

Godnatt!

Har nu packat lite..( i alla fall försökt ) Det blev mest att umgås med M denna kväll i själva verket:) Nu ska jag sova i alla fall. Måste ju upp tidigt imorgon för att hinna göra prov.

Sov så gott!

Home again

helgen har alltså tillbringats i staden Uppsala. Det var jättekul såklart!

Några matcher blev det och det var många framgångar för hela klubben. I badminton spelar man i tre kategorier; singel ( en spelare) dubbel ( två spelare)  och mixed ( en tjej och en kille). I singel gick jag ur gruppspelet ( poolen) men förlorade sedan i åttondelsfinal. I dubbel och mixed förlorade vi första matchen direkt så där blev det bara en match i vardera klassen. För resten av tellusspelarna gick det med bra. En gick det så bra för så hon har väl knappt börjat åka hem än. Hon och hennes familj kommer vara hemma väldigt sent har jag en känsla av.

Några bilder att visa har jag inte än men efter polenresan kan det bli några stycken. Lite shopping hanns också med till och med dessutom så lite bilder på vad som köptes kan få komma med.

Imorgon sker då nästa resa. Till Polen den här gången. Det känns spännande och kul. Först ska jag bara överleva dagen. Svenskaprov är det på förmiddagen.

Nu har jag bara sådan lust att gå ut och gå. Solen strålar.

Godmorgon!

Ett snabbt godmorgon inlägg här. Ska ha idrott nu först på morgonen. Sedan blir det matte och då ska jag sortera legobitar.. hehe.. Det kanske är kul, vem vet? ;)

Härligt väder är det i alla fall idag igen ;) Det gillar jag alltid!

En liten sportgroda före jag går.

'' Ljungberg gör ett imponerande dagsverke, utan att imponera''
-Jan Svanlund



Crazyfrog

Godnatt!

Nu säger jag godnatt för min del. kanske så blir det här sista inlägget på några dagar med. För imorgon åker jag till Uppsala direkt efter skolan så någon mer bloggning förrän på söndag blir det troligen inte. Om jag inte av en konstig slump råkar vakna extremt tidigt imorgon så jag hinner blogga då. men det är ju inte så himla troligt.

Har precis kommit hem från träningen nu. Vi var bara tre stycken idag. Inte många alltså. Alla är väl trötta så här i slutet på badmintonsäsongen.

Hejdå och godnatt!

Vem bor där?

image21    
(Jag)

När man var mindre ville jag bygga kojor överallt. och det gjorde jag med. Nästan. De ställana som jag inte byggde några kojor i var i träd. Det fick jag inte. Hade jag byggt något så hade jag velat bygga något som liknade ett fågelbo. De ser så mysiga ut.

Aquarius

Nästa vecka blir det resa till polen med kören. En av låtarna vi sjunger är '' Aquarius'' och jag har fått den på hjärnan. De enda (nästan) som ekar runt i hjärnan på mig är den låten..

tralalala...This is the dawning of the age of Aquarius...tralalalalalala..



Rätta mig om jag har fel. Jag är som sagt var kass på engelska men är det inte så att aquarius betyder ''vattuman''

annars har jag gjort bort mig..

Imorgon: Fredag

Tiden går så knäppt fort. svish! säger det så är veckan ( nästan slut) helgen kommer gå fruktansvärt snabbt för det är alltid roligt att åka iväg och spela badminton :) I Love it!

Fast antagligen kommer jag bara att fås pela på lördagen för chansen att jag går vidare är inte så stor om man säger så. Motståndet är i princip omöjligt för min del så vinner jag åtminstone en match så är jag nöjd med det. Jag får heja på de andra i Västgötalaget så länge. Och speciellt på alla från Tellus ( den klubben jag spelar i)

Vi är sex stycken från Tellus som är med i år. Rekord. Första gången vi var med överhuvudtaget var för tre år sedan. Då var det en med. Året efter var det 2. Året efter det 3. Och nu är vi alltså 6 stycken! Lite av en sensation.

Har jag inget att göra på fredag så kan jag säkert hitta några shoppingmöjligheter. Uppsala är ju en aning större än Ulricehamn om man säger så, så det kan inte bli så himla svårt.

Till HM vill jag. Och någon bokhandel. Har inga block kvar i skolan. Just nu skriver jag ett block till alla ämnen. Det kallar jag osmidigt. Så mer block får det alltså bli att köpa.


Ett par chinos skulle inte vara helt fel..

Tittut

image20

Så lätt blir ni inte av med mig..

Dans

Om trettio minuter börjar nästa lektion på skolan igen. Insåg just att jag ahr lite bråttom och at jag borde börja traska iväg snart. Ska bara hitta alla danskläder. Tyvärr har jag redan packat både till Uppsala och Polen och då har alla mjukisbyxor dragits med i alla packningar. Vilket problem alltså. Jag har inga mjukisbyxor. Jaja.. Värre katastrofer har inträffat i världen tidigare så jag tror jag ska kunna ha en god chans att överleva idag ändå..

Hej då!

Somrigt värre

Blommigt var det här.. !

stajl.nu har alla möjliga söta saker.. t.ex..

 - Fina boxar med blommor och fåglar

 - Smycke Sockergryn Den här är väl i o f s till barn men söt var den ändå :)

dagens visdomsord

'' Jag skulle gilla mornar bättre om de började senare''

Disney Couture

Ett numera omtalat märke. Och visst har de fina saker!

  

Man hade kännt sig som en liten gullig prinsessa om man skulle haft på sig de grejerna. Och är det inte det som är meningen? ;)

Jag igår

Jag letar efter någonting..

image19

Men det fanns bara gräs och jord och myror. Och sten och brädor.

Jag idag

image18

Här sitter jag och sitter.
och kläder har jag också på mig..

* lila tröja, Gina Tricot
* vitt linne, lager 157
* Jeans, Only
* Lite olika smycken som jag tror kommer från JC


Jag måste för övrigt lära mig att le på ett normalt sätt..

Sportgrodor

'' gamla stjärnor minns man bättre än de som ännu inte blivit stjärnor''
-Lasse Kinch

''Vilken otrolig räddning. Han sväljer nyckeln och låser''
-Claes Hellgren

'' jag tycker att det är bättre ljus här i hallen, än när det är dåligt ljus''
- Jan-Ove Waldner



( leomajken.se)

Måla

satt och kollade genom lite bilder från i somras och hösten. Hittade då den här bilden..

image17
(jag)

Vår brevlåda som är ''Made in mitt garage by me''

om den är fin kan man ju ha olika åsikter om men kul var det i alla fall. Att måla är ju jättekul när man väl gör det. Numera händer det inte så ofta. En gång varannat år typ. När jag gör en brevlåda. Har gjort en till tidigare så nästa sommar får jag väl göra en tredje om jag ska fortsätta med den trenden.

När jag var mindre målade jag jämt. hela tiden. och mycket. Överallt. Nu sker det i princip aldrig. Egentligen lite synd.

Home sweet home

Så var man hemma igen då. Nu på morgonen har jag då skrivit en engelskauppsats och sedan hade vi nöjet att få ha en halvtimme kemi med. Men nu är ajg alltså hemma igen. Måste dock gå tillbaka igen sedan för jag ska ha en lektion till men den är inte förrän halv tre. Dans är det då.

Den här dagen är helt klart lyxig. Men så ska det vara ibland tycker jag ;) Det var tur att det var så mycket hål idag för jag måste packa både till Polenresan och till Uppsalaresan. Uppsala ska jag ju åka till imorgon och jag är hemma till söndagkväll. På måndag åker jag sedan till Polen så någon packning hinner jag inte packa på söndagen, eller måndagen heller för den delen. Prov har jag till på måndag med. och till imorn.

Blä vad mycket.

Nu ska jag äta.

image16
(jag)

Godnatt!

insåg att klockan är för mycket för kvällströtta mig. Måste ju upp tidigt imorgon.. Engelskauppsats är det som gäller imorgon. Jag skulle behöva att åtminstone halva Sverige håller tummarna för mig för att det ska gå bra. Hoppas går ju..

Godnatt i alla fall! Det var ju egentligen bara det jag skulle säga

Länder

Jag har troligen sagt det en miljard gånger förut. Men jag säger det igen!

Jag skulle verkligen vilja ut och resa mycket när jag gått klart skolan senare. Bara flumma runt lite och kolla på massa olika coola saker i världen. Det är den drömmen som gör att jag uppskattar en resa så mycket när jag ska bort. Känslan av att se någonting nytt som jag inte sett förut.

En massa olika länder helt enkelt. Att kunna åka runt och upptäcka massor med saker. och ta kort på allt. Så man kan kolla på alla bilder senare när man har tråkigt någon regnig dag.

DSC01751 copy
( flickr.com, ubichan's)

Vart nu den här bilden är tagen så skulle jag vilja resa dit. Det stället har en slags sagokänsla över sig. Lite dimma, vaten och berg. Det är faktorer som i alla fall jag tycker passar ihop med sagor och berättelser. I verklighet med för den delen. Men i sagor blir det ytterligare lite mer mystiskt och fint.

Polen

Jag ahr kanske nämnt det i förbifarten lite snabbt och det som ska hända är alltså att jag ska på körresa till Polen på måndag. Det blir spännande. Har aldrig varit i Polen och att besöka ett nytt land är alltid spännande och roligt. På måndag klockan fyra ska bussen gå från skolan så då bär det av! Stressigt värre. Hinner knappt komma hem från Uppsala förrän jag ska resa vidare igen.

Men det är kul samtidigt!

oooo.. nu kom jag på en sak.. På vägen hem från uppsal brukar vi åka förbi en godisaffär som skryter om att den är Sveriges största. Kanske kan det bli ett stopp där? Gott i så fall ;)


candy canes
( flick.com, SpacePotato)


Mums.. Godis alltså

Hockeymatch

Och nu gjorde visst HV mål igen. Plötsligt leder det med 5-2. Sist jag kollade stod det 2-0 till Linköping. Jag känner att jag inte riktigt hänger med i sportens värld.

Appropå sport så var jag och tränade tidigare idag. Det var jättekul idag! Vi var bara 7 stycken idag så det blev lite matcher. Det känns som om man börjar få tillbaka lite av sin form sedan före man var sjuk och då känns det bra. Till sommaren ska jag försöka börja springa igen. Det är grymt bra för konditionen. För figuren med dessutom men det är konditionen jag vill ha mest. Sedan att det är bra för kropp och själ förutom att det är bra konditionsträning kommer då på köpet.

löpning har jag hatat tidigare i mitt liv. Numera tycker jag det dock är avslappnande även om det tar emot och är jobbigt ibland. På det stora hela är det dock trevligt.

engelskauppsats

imorgon är det dags för engelskauppsats på morgonen. Jag hatar engelska. Det är typiskt att jag är så dålig på det för det är ju faktiskt ett väldigt användbart ämne ( till skillnad mot typ kemi och matte som jag har lätt för)

Men egentligen ska jag inte klaga.. Jag har ju lätt för ett par ämnen. Det är alltid något.


Engelska alltså imorgon.. Hur lär man sig det på ett bra sätt.. Helst snabbt.. Till imorgon

Kul? eller nåt

Vad fick hunden som svalde en död ko?
Svar: kolik

Vad gjorde stolen i hundens hals?
Svar: satt fast

En undulat svalde en ficklampa. Undulaten blev då..

Lös i magen



Sådana här vitsar roade vår samhällslärare oss med idag.. Man kan säga vad man vill om hans humor.. ;)
hehe

News

Asos.com alltså.. var annars?


Open Broderie Shirred Dress    Printed Shirred Top

De röda färgerna var härliga och somriga:)


Nämen..

Ett par fötter har plötsligt dykt upp från ingenstans..

image14

För övrigt var det ju som sagt var underbart väder i morse.image15

Utsikten är fin om man är på rätt ställe ( inte riktiigt här dock) men det syns rätt tydligt att Ulricehamn är en extremt backig stad. ( Och självklart har jag otur/tur att bo högst upp, det finns både för- och nackdelar med det..)

Utan civilisation?

I en stad som Ulricehamn finns inte mycket shoppingmöjligheter. Inte heller nöjesmöjligheter. Men gillar man skog och lugn är det en bra stad. Jag uppskattar det stundtals. Igår var en sådan dag då jag gjorde det. Då var jag ute på en liten promenad i skogen. Mitt hus ligger typ tjugo meter från skogen fast att jag ändå bor i stan. Så dit tog jag mig en tur igår.

Att promenara är något som jag ( inte) alltid uppskattat. Nu älskar jag det. Tycker det är avstressande och fridsamt. Jag hade nog passat bättre som pensionär än som 16-åring tror jag. I alla fall uppskattar jag liknande saker i livet som en äldre gör;) Om man syftar till lugna promenader alltså.

image12

image13

Tittut

Katter

Asos var den första sidan med kläder som jag började besöka. Jag tycker fortfarande den sidan är bra och den här klänningen fann jag tidigare:

Darimeya Layered Sleeve Cat Print Dress

468.30 kostar den ;) Lite roligt pris men så blir det ju när man ska ''översätta'' till svenska kronor.

Cute dresses

Gulliga klänningar kan man väl inte se för många av?

Nu till vår/sommar har alla hemsidor och affärer fattat vinken och säljer mängder med klänningar. Jag kan inte minnas att det varit så modernt med klänningar? I alla fall inte på ett tag..

På Nelly.se finns såklart en mängd!


Klicka här för en större bild på Voca Dress        Klicka här för en större bild på Jogu Dress

Hade jag tagit studenten i år så hade den vita varit perfekt! 399:- kostade den.
Den grönvita går också på 399:-

Kjolar är också snyggt:

Klicka här för en större bild på Pidi Skirt    Den här svarta känns lite rolig och annorlunda. Den finns i grått också. För 249:- blir man ägare till detta fina plagg.

Godmorgon!

Jag blir lycklig av vackert väder måste jag erkänna. Även idag är det en typisk underbar dag med sol och blå himmel. ( iofs inte så ofta som det är sol med typ grön himmel så att skriva att den var blå också var väl rätt överflödigt;)

Idag börjar skolan vid tio så en sovmorgon har jag alltså denna morgon. Såg nyss på ''Vakna med the Voice''. Det är alltid trevligt.

image11

Forever21hysteri

Det råder hysteri bland bloggare när det gäller sidan forever21. Jag är inte sen om att hålla med att den sidan har många fina saker. Jag ahr nog till och med visat saker från den sidan tidigare. Något som jag fäste mig vid tidigare när jag kollade på sidan var:



En sommardröm i högsta klass. kanske för fin till vardag men till något lite finare i sommar så är den perfekt.

Om jag köper den få jag se till att bli bjuden på hur många bröllop som helst så jag kan ha på mig den jämt..

Welcome to den svenska djungeln

image10

Kanske gömmer en apa sig här någonstans?

Dags att använda stämbanden

Nu ska jag sticka till skolan. Igen. Körövning som sagt. Snart bär det av till Polen och det kan vara bra att kunna någon låt till dess. Vi ska typ uppträda två gånger någonstans. En gång tror jag vi skulle sjunga på IKEA..

Undrar hur det kommer gå..

Tralalalala!

När snön försvinner kommer det vita fram

image9

Förutom att de är söta att titta på så är det även goda att äta. I alla fall om man skulle frågat min kanin..

Hittar jag svaret?



Ibland kanske man kan hitta svaret bland molnen. Svaret på gåtan alltså. Gåtan om vad jag ska göra härnäst.




image8

Uppsala

Jag längtar så till helgen! Då ska jag till Uppsala och spela badminton:) Kul är det!

Jag gillar att ha någonting att se fram emot. Livet känns mer värt då. Det spelar ingen roll vad det är. Om det är något stort eller litet. Bara nååågot... Känslan av längtan efter något gillar jag.



Förra året när vi var i Uppsala kikade jag på denna enorma kyrka. Jag kände mig liten då..

Ekonomi

Ekonomiprov är det dags för på fredag. Visst. Det är hur bra som helst att kunna massor med grejer angående ekonomin men det är ju så jobbigt att plugga. Att bara sitta när det är fint ute.

Fast jag ska inte säga så mycket. Jag tog trots allt en paus innan och var ute och gick en stund. Det var härligt! Vädret var perfekt tyckte jag var hur gött som helst. Soligt och fint ;) Me like.

Solen, solen är gul. Den är rund som ett hjul. Det sjöng vi i förskolan.

ibland blir jg förundrad över mitt minne..



Jobbig dag.. not

Idag har vi tre lektioner inställda. Det vill säga alla lektioner som vi skulle haft idag. Jag har ändå inte så tur för jag måste dels gå till kören. Sen är det kemiinlämning som jag och två andra ska jobba med. Sen ska jag till matteläraren och hämta legobitar och ett program till datorn. Fråga mig inte varför om det där sista.. Jag vet knappt själv vad det är.. Jag får visa sen när jag vet!

I vilket fall har jag ingen vanlig lektion idag men likt förbannat så måste jag ta mig upp ändå..
Nu är det nog bäst jag gör mig i ordning



Jag ser ut ungefär så här nu.. Morgontrött som bara den..

Herrå! På ett tag

Björn Gustafsson

är det egentligen någon som missat honom? Sveriges nya favoritkomiker. Och söt är han med. I vilket fall lästa jag i tidningen idag att han faktiskt ska komma till Ulricehamn;)

Varje år har Ulricehamn en dag som kallas för '' en alldeles egen dag'' Den är för alla som går på gymnasiet och det brukar vara ca tre föreläsare varje år som pratar.

Förra året var det Krstian Luuk, Ranata Chlumska och Stefen Einhorn som kom och pratade.

Och nästa gång ( I början på hösten) Blir det alltså Björn Gustafsson som är det största dragplåstret;)

Kul tycker jag!



Här på en bild från parlamentet. Han ser lite sådär lagom lurig ut som han brukar göra ;)

Övningskörning

Snart händer något läskigt. Övningskörning är det som gäller då.. undrar hur det kommer gå idag. Det är alltid spännande. Idag ska min mormors särbo ge mig lite tips. Han har övningskört med alla sina barn och grannar och allt möjligt och har även jobbat med bilar i typ hundra år så han är jätteduktig på att lära ut. Det är alltid bra att få experttips som jag kallar det. Det är inte riktigt samma standard när mina föräldrar ska lära ut någonting.. ;) Men de är så söta ändå:)

Godmorgon!

Igår blev det inget bloggande. För då spelade jag KM!

KM= Klubbmästerskap.

I badminton såklart. Det var jättekul och som vanligt tog det hur lång tid som helst. Men spelar man 8 matcher på en dag så tar det tid. Jag var i hallen på morgonen till halv nio och när jag såg på klockan efter sista matchen var klockan också halv nio. Det tar tid helt enkelt.

Kul var det i alla fall! Det blev några vinster och några förluster. Jag kan nu se mig som etta i sjuttonårsklassen, fast vi var i och för sig bara tre med. Och trea blev jag i seniorklassen för damer. Där var vi inte heller många. ( 6 stycken)

Det var en trevlig dag med många roliga händelser och matcher. Mellan matcherna var det skratt och kortspel som gällde. Det är lite trevligt. Mamma sprang omkring och tiggde pengar med. Till blommor som de äldre tränarna ska få.

KM är alltid speciellt. Man blir så nervös när man blir tvungen att möta klubbkompisar. Alla vet varandras svagheter så matcherna blir knäppa. Alla slår på varandras svagheter, så så väldigt bra spel brukar det ju inte direkt bli.. hehe men kul är det ;)

Vad har annars hänt i helgen då?

Nej nu

Johanna.. (Ja det är så mitt namn är) Nu får du genast gå härifrån! Matteboken väntar. Och lillebrodern väntar dessutom på datorn.

Fast han lär ha andra saker med att göra. Typ sälja Sverigelotter.. Såna får man i miljontals när man är med i fotbollsklubben..

image7

kanske skulle man vara snäll och köpa en? man kanske blir lite mindre fattig..

Till framtiden

Jag blickar mycket mot framtiden. Om vad som ska hända då. ( eller inte kommer hända) Kommer man få ett jobb man gillar? Kommer jag kunna lära mig engelska bättrw så jag kan överleva att åka utomlands?

Något som jag säkert VILL ( frågan är om jag kommer göra det) är att ta mig ut i världen och upptäcka saker. Det låter så typiskt. Det är inte direkt något nytt. kanske det är på det sättet. Många är lika. åtminstone tror jag att många i min ålder ofta känner att man vill bort någonstans. Typ o hitta på något nytt.




Vår i luften

Det känns mer och mer som om våren är kommen även till det kalla landet Sverige. Igår var jag ute och strosade i vårvädret. Kanske ska jag göra det idag med?

image6
Några blommor fann jag. Även om de var gömda i hallonbuskarna.

Goddagens

Nu har man gjort det. Klarat av dansen syftar jag alltså på. Det kändes skönt att ha gjort den nu, så mycket som man har övat på den..

Imorgon är det så klart något nytt. fast matte. Undrar hur det kommer gå..

HV71

Någon som ser på hockey regelbundet och är en aning intresserad av det. jag är det ibland. Typ när det är landskamp. Annars kan det kvitta. Men HV hejar jag ändå på;)

idag spelade de mot Linköping men de fick se sig slagna med 1-2..

Så kan det gå


Mot strömmen

Nej nu får det vara nog. Jag tänker gå mot strömmens ( eller rättare sagt förkylningens) vilja. Därför ska jag gå och träna nu. Jag behöver det.

Väder?

Dagens reflektioner om vädret är många. Tidigare kunde jag skymta sol, nu är det regn eller snö eller något. Vädermodern kan inte bestämma sig.

image4

Det var härligt i solen tidigare idag;)



Säg hej till Tjoffsan

image3


Det här är alltså Tjoffsan. H*n är en päronråtta i sina bästa år, mäter ca 48 cm och har en vikt på 2,8 kg. Just nu lever han men hans liv kommer troligen få en drastisk vändning under fotbolls-Em för då har h*ns ägare lovat att smaka på den delikata Tjoffsan.

Min mamma som är ägaren fick allttså denna skapelse i födelsedagspresent från mig, M och brodern min. Hon älskar geleråttor och hon säger inte nej till en som väger 2,8 kg..

Pluggning

Nu väntar lite pluggning. Ekonomi ska jag läsa. Nästa vecka har jag prov på det så det vore ju lite bra om man klarar det. 80 sidor ska vi läsa. Det är en del... Jobbigt.

Städat har jag gjort nu på eftermiddagen med. Jag och Elin har som vanligt städat hele huset. Det är vår lilla göra på onsdagar.

Vår

Våren är här. (TYp)

och den kommer med allt vad det innebär. varmare väder. Lite mer sol. Sommartidsomställning. Söta kjolar. pretty ballerinas.

Är det någon som har besökt sidan prettyballerinas?  Det gjorde jag för ett tag sedan. Den sidan hade onekligen mycket fint. Shoppingdjuret i mig skriker av begär. Det lilla djuret vill allra helst köpa något gulligt med lite rosetter eller rosor på. Har ballerinan inte det så duger det även om de är rosa eller i någon annan flickig färg.




Men nackdelar finns det ju alltid. De kostar

Ovanor

jag har alltid haft små ovanor. Den senaste i den långa raden av dem är att jag sätter duschhandtaget på ''fel'' håll när jag duschat färdigt. Jag har aldrig tänkt på det, men nu börjar folk i omgivningen att störa sig på det rejält. De hävdar att vattnet sprutar rakt upp i taget när de ska starta duschen.

Jag tycker det verkar som om ännu ett i-landsproblem är funnet.

Godmorgon!

Jag brukar inte vara skrytig av mig men jag måste säga att det var grymt härligt att få sova ut. Vaknade för en halvtimme sedan så jag behöver knappast skynda mig för att hinna ta mig till lektionen idag som börjar elva. Har läst lite nyheter om vad som hänt i veckan och man börjar ju fundera en del när man läser vissa saker.

Till exempel som att vi helt klar lever i ett bra land. När vi till exempel ska ha val så känns det självklart för oss att det ska gå till på ett rättvist sätt, utan fusk och utan att någon dör. Men så är det absolut inte i alla länder. Man kan ta både Zimbabve och Nepal som exempel.

I Zimbabve hade min familj förresten ett fadderbarn innan. Men nu har han blivit för gammal så nu har vi ett nytt fadderbarn. Det känns lite duktigt att ha ett fadderbarn, även om det inte hjälper extremt mycket så gör det ändå något. Jag säger som det stod på de där sparbössorna som fanns på McDonald's där ma kunde lägga pengar;

'' Ingen kan göra allt men alla kan göra något''

Godnatt

Om man ska ha någon nytta av sin sovmorgon så kan det ju vara ide'  att lägga sig i någorlunda tid. Därför säger jag nu godnatt! Ha det bra alla därute! Jag önskar att ni är friska!

Dagens: Visdomsord



För två år sedan gjorde jag något som säkert fler än mig gjort. Jag tog konfirmationen. Jag gjorde det på ett läger i Hjälmared och tiden där var minst sagt underbar och jag längtar tillbaka till den tiden! Vi sjöng många psalmer och lovsånger under den här tiden och de här orden fanns med i en av alla de texterna som vi dagligen hummade på  kapellet..

Varför?

Är en typisk svensk bortskämd? Alltså med grejer, prylar och ja ni fattar; materiella ting helt enkelt. man vill ha och man vill ha. Vissa shoppar mer än andra. En del har visserligen råd, andra inte. Behöver vi verkligen alla de grejerna? Jag lovar, man skulle överleva utan de där assnygga skorna eller den nyaste mobilen. Men för stunden vill man ha något nytt. Något som man blir glad över en liten stund. Jag kan ibland känna en konstig tomhet. Jag saknar något. Men vad? Att köpa en liten grej kan ibland göra situationen lite mindre tung. Ja! En ny grej har jag köpt nu, då blir jag väl också automatiskt ny? Lite ackrare än innan kanske?

åsikterna kring överdriven konsumtion är långt mer än de här. Just nu är jag bara trött så en tiometers uppsats tänker jag då inte orka skriva. Men har ni några tankar kring det så blir jag glad om jag år höra på dem och ta del av andras åsikter!


Dagens i-landsproblem

för dagen blir det så att det är att borsta tänderna.

orsak: Då måste jag ju andas genom näsan,

men: Det går inte för jag är förkyld

åtgärd: Vet inte riktigt vad jag ska göra åt det men något annat jag måste göra är att sluta klaga om det för troligen är det irriterande att läsa om för andra

På torsdag då..

Har, som kanske fler med mig har, sett klart på So you think you can dance. Det var många favoriter som gick vidare:) Men troligen är det ju på det sättet att de filmar in de som de vill att publiken ska få som favoriter eftersom de vet ju vilka som går vidare när de håller på och klipper ihop programmet. Eftersom de som filmar filmat in de som går vidare, och ddärmed de som alltså blir favoriter eftersom det är de som får plats i media som blir de så bidrar det till att vi kommer med större sannolikhet att rösta på dem när det är live på torsdag och då tjänar ju dessutom produktionen mer pengar..

Tror jag


Everything is about money I guess..

I vilket fall ska jag fortsätta att se på detta underbara program på torsdag:)

 

Dessa ständiga skapelser

Choklad alltså. Nu är jag på det där sugna humöret igen. Varför? Jag och Emelie hade idag en diskussion om att det hade varit mycket enklare om man typ hatat godis och sånt för då hade man ju inte haft abstinens efter det. Tänk att inte gilla det. Då hade man inte heller suktat efter det. Men nu får man väl gilla läget som det är helt enkelt. och nu är det som så att choklad gillar jag. och troligen kommer det bli tvunget att hända ett underverk för att jag inte ska gilla det. men mirakel händer ju ibland.

chocolate cupcake with a cherry

En gullig liten skapelse.

(chockylit)

Sovmorgon

Ibland är det en fördel att vara lite av ett fjäskbarn i skolan. Imorgon har jag övertygat några lärare om att jag kan få skippa två lektioner imorn och det gör att det bara blir en lektion kvar  att gå på;) Samhäll blir det då alltså bara på mitt schema imorgon. Gött helt enkelt. och den lektionen börjar inte förrän elva så sovmorgon blir det. Jag är i stort behov av det om man säger så.

Högtidsstund

Om en halvtimme börjar so you think you can dance. Någon mer än mig som följer detta underbara program? Tycker att det är hur bra som helst. Har inte hunnit skaffa någon slags favorit än men på något sätt håller jag dock på Junior för han var med i Floorfiller första året som det gick. Och första året följde jag Floorfiller jättenoggrant. Tycker på något sätt mer om dansprogram än sångprogram. Dans hör inte till vår naturliga vardag lika mycket som musik så därför blir det mer spännand eoch nytt om man ser på ett dansprogram tycker jag. och nya uplevelser är ju alltid trevliga.

Övningsköra

Är man sexton så får man ju vissa privilegier. Till exempel så får man ju övningsköra. och köra kan ju kanske vara nödvändigt i framtiden. Någon gång kommer man tvingas att sätta sig bakom ratten för att få bilden att ta sig framåt. Fast ska man vara miljövänlig ( som jag försöker med när jag orkar) så är bussen bättre ju såklrt. I vilket fall så har jag i alla fall övningskört idag och det gick ju rätt bra tillslut. I helgen körde jag en hel del med fast då var det min mormors särbo som fick agera körlärare. idag fick pappa vara offer.

Han såg dödsförskräckt ut. Han satt och höll dörren i beredskapsställning så han eventuellt skulle ha en chans att hoppa ut om jag skulle köra på någon trevlig liten lastbil. För kör man vid ett industriområde så gör man. Men han överlevde. Och jag med till och med. Och någon lastbil körde jag inte in i. Jag mötte dock fem. Och sen mötte jag några andra övningskörare dessutom för det stället som jag körde vid idag är hela stans övningsköringsplats.



En sådan skylt har jag förresten sett i ett litet annat utförande. fast då stod det ''övningsgår'' och så var det som ett ryck på en bebiströja. Gulligt var det;)


Inte miljövänligt?

Klassas en förkylning som elekt mot miljön? För papperskonsumtionen höjs ju onekligen.. Har säkert använt tre träd idag på snytpapper. Just for your information..

Intresseklubben antecknar

Lycka

Det är många grejer som gör mig lycklig. Så är det nog för alla. Det finns många grejer som gör en ledsen och sårad med. Men det är inte lika roligt att tänka på. Något om gör mig glad är när barn säger roliga och gulliga saker.  Varför vet jag inte. Men på något sätt så känns det som om de är så härliga och ärliga. Som om de inte ljuger och viker undan från sanningen. De är rättfram. Därför blir jag glad av barn. De är sig själva.

På måndagar är jag alltid badmintontränare för en grupp på 20  små ungar. Jag har verkligen lärt mig av dem för man ser så tydligt att alla är olika och de gör sitt bästa ( för det mesta)

Man kommer ju ihåg hur det var att vara barn. Bekymmersfritt. Mamma och pappa var idolerna. och Madicken ed för den delen. När man såg på Astrid Lindgrens filmer så blev man glad:) Vardagen var enkel och trevlig. Därför blir jag också lycklig av barn. För man ser att de inte är lika grubblande som en själv. Det har det enkelt och glatt.

Tänk att bli barn igen. Går det?

Money

I vår värld finns det några saker som vi är beroende av. Bland annat så är det pengar. Och kärlek så klart! Men det jag skulle nämna nu var pengadelen i alla fall. Samhället bygger på ekonomi. Så är det bara. Därför behöver jag pengar i sommar. Jag har rättare sagt en god möjlighet att tjäna pengar i sommar för då ska jag nämligen sommarjobba! :) Trevligt tycker jag. Nu är det ju inte på det sättet att jag fått värsta lyxjobbet till en lyxlön utan det är ett vanligt enkelt sommarjobb som går ut på att jag ska städa. Men ändå! Jag är jätteglad för det:) Alla i detta avlånga land är inte rika med en miljard kontakter så det kan få lyxjobb eller kanske till och med slippa jobb. De flesta är vanliga. Jag är vanlig.

Ett sommarjobb ger mig väldigt mycket. Det ger en som mig mycket större möjligheter till att få göra något häftigt som till exempel att åka iväg till Spanien.

Att tjäna några slantar känns helt enkelt inte helt fel;) Någon mer än mig som har chansen att sommarjobba?

Look forward to

Om det är något jag önskar nu ( förutom att bli av med förkylningen) så är det att sommaren kommer snabbt som bara den..

Eventuellt så ska jag o några till dra till Spanien. Hur härligt vore inte det.. En semester sitter aldrig helt fel..

Puente nuevo de Ronda - Spain 
Ser ut som ett coolt ställe. Blir någon förvånad när jag säger flickr.com ;p  ( nino H)

Promenix

En promenad brukar kunna bota det mesta. Om man är ledsen, glad, rastlös.. aa det var väl i o fs inte det mesta men i vilket fall så kan promenader bota mycket. Jag ahde hoppats på att en promenad kunde bota min förkylning i detaa ögonblick. Det är olidligt. Jag är gnällig. Och jag vet om det.

Jag behöver väl knappast komma med några detaljer utan jag antar istället att alla vet hur det är när man känner sig hemskast i världen. För fräsch känner man sig i alla fall icke

Förkyld...

varje gång jag blir sjuk så känner jag att det nog inte finns någonting som är hemskare än det. Just nu är jag förkyld. Och det känns hemskt. Hoppade över träningen idag men inte blir det så mycket bloggande för det tyvärr för jag måste nämligen göra både en notering om dansen som ska lämnas in till p torsdag och en tyskaläxa ska även göras. Därefter ska jag ta mig en promenix till Elin för att lämna bilder till henne och sen kan jag kanske äntligen få träffa den älskade M också.

Hatar förkylningar

någon mer än mig som håller med om det?:P

Körslaget

Någon mer än mig som slängt en titt på det nya programmet Körslaget? Det går just nu på tv i kanal 4.

Lite gulligt var det allt.

Promenad?

Vädret skiner och är så grannt som det kan vara en vårdag som denna. Kanske promenad inom en liten framtid? Det hade varit härligt. Sol är ju alltid bra. Och att röra på sig med för den delen:)

Jippi!

För en gångs skull känner jag mig lite lättad angående danskoreografin  till på torsdag. Nu är den HELT klar. Innan har vi ändrat hela tiden men äntligen är det fastställt över hur det ska vara. Det känns bra för mig. Och man kan det till och med hyffsat bra. Hoppas det blir succe´ nu på torsdag då;) Det vore kul:)

Svenska designers



Thomas Sabo
Klicka för att visa större bild...    Klicka för att visa större bild...


Angela Gotborn

De gör underbara smycken tycker jag. På min önskelista finns armband från Angela Gotborn och ett halsband från Thomas Sabo;) Får önska mig det till någon födelsedag eller så. Synd bara att jag fylle rår om ett halvår..

Sömntutor

Min familj vill inte heller vakna. Det kan ta ett tag innan vi är iväg till IKEA känner jag på mig..

Godmorgon!

Nu har sjusovaren vaknat. fast det å andra sidan ördag så så dåligt är det ju inte. sitter här med ett glas oboy.. mums. Räknas oboy till godislöfte? Jag ska ju ha godislöfte. Hur jag nu ska lyckas med det. Det är frågan..

Snart blir det i alla fall tll att åka till IKEA. Och sen dansträna på eftermiddagen. Det blir alltid hektiskt på helgen även fast man är ledig ju..

Chokladmässa

Jag älskar choklad. Det är min passion. Speciellt när man ser Lindthreklamerna ;)

Förra året var jag på en chokladmässa i Jönköping. Det var ett underbart nöje. Vill dit igen. men tyvärr ska det inte vara någon mässa i år. Det är lite synd.

Göteborg hade en chokladmässa för ett par månader sedan men den missade jag. Jag hoppas att det kan bli fler sådana event i närheten av Ulricehamn. Jag känner mig så lycklig då på ågot sätt;)

Nästan som himmelriket..
hur nu det ser ut

coffee and chocolate mousse cake

Hur smarrig på en skala från ett till tio ser inte den här ut? Den får en tolva av mig ;) Bilden är från flickr.com (naoko1239

flickr.com

kanske är det någon mer än mig som läst den charmiga bloggen niotillfem som finns på tjejsajten? Hon brukar ha en drös med vackra bilder och hon skrev en gång att några kom från flickr.com.

Jag besökte den sidan och såg till min förtjusning en hög med fina bilder där med. Bl.a.




Jag vet inte varför men på något sätt så tilltalar den mig. Kanske blir jag sugen på att typ flyga när jag ser himlen? Fin är den i alla fall.. tommycorra heter fotografen.

Kanske blir det en tur

Jag skulle vilja ta en massa ''vackra'' kort på något. Bara ett problem.

Min kamera har jag glömt hos en vän..

Det blev shopping ändå

Det blev ändå att jag shoppade denna dag;) åkte ner snabbt till stan ändå eftersom pappa skulle hyra film på Videomix, eller hemmakväll som det heter nu. Bredvid ligger Impact som är typ ett av två ställen som man kan köpa kläder på i denna lilla stad så det fick bli ett besök där. Två bastoppar i svart och blått blev det. precis vad som var planerat från början. Har redan en sån t-shirt i vit kulör och den är hur bra som helt till mig. Vero Moda är märket och de  kostade 99:- styck så okej pris var det ju dessutom.

örhängen blev det med. två för 79 var det så ett par guldiga och ett par silvriga fick följa med i påsen dessutom. Imorn blir det en tur till IKEA i Jönköping med. En tv-bänk till rummet ska inköpas. Inte för att jag har någon tv men det kan väl gå att ha ändå eller? ;)

veckan slut

Nu är den slut. Den ´härliga´ skolveckan menar jag alltså. hade tänkt gå till det stora centrumet här i Ulricehamn men vädret är inte så kul. regn, grått och sånt helt enkelt. Får hitta på något annat. Typ äta gott bröd som min snälla mamma kom hem med nu;)

Godnatt!

Nu blir det sängen. och där ska jag sova. men inte länge. För sedan måste jag upp igen. idrott är först lektionen imorgon och det är ju i alla fall roligt! :) Basket.. Får se hur det går. Min längd passa inte riktigt till det bara. med mina 162 centimeter så når jag inte lika långt som resten av alla långa och ståtliga. Jaja.. Har alltid varit liten det är väl bara att finna sig i det antar jag. Godnatt i alla fall! Det var egentligen det jag skulle säga från början! ;)

ideas

Huvudet är fullt av dem. Ideerna. Blir så inspirerad när man tittar runt på olika bloggar och då ser massor med fina hemmasydda klänningar och kjolar. Har sytt två egna nu. Eller aa.. En. Den sista är inte riktigt klar bara. Ska sy upp så passformen blir bättre.

Sedan väntar nya ideer! Mohaha..

Lär man sig?

Lär man sig någon gång? Att göra det man måste göra. Att inte bara sitta. Att inte äta sånt man borde. Det är frågan.. Kan jag lära mig?

Shopping

Jag har kommit in i en farlig shoppingperiod igen. Just nu kommer mängder med nyheter och Asos har sjukt snygga grejer..

Stripe Bib Front Shirt    Check Tunic Dress   Canvas Star Detail Pump

Stretch Charm Detail WristbandsLace Insert Empire Line Blouse

cute



Den här är från glitzy.se. söt är den.

Vårväder

Har nu tillbringat ett par timmar ute  solen. Gick en promenad runt stan, vilket i och för sig går snabbt eftersom Ulricehamn som jag bor i inte är så himla stort. Fint var vädret i vilket fall. Hann till och med in en sväng i den lilla lokala klädaffären Impact. Det fanns en del fint där. Jag får gå dit imorn tänkte jag för sedan stängde det eftersom jag inte kom dit förrän 2 minuter i 6.

Är lite sur med. Halsen är ond så jag måste skippa träningen:( surt..

menmen det är väl sånt som händer. Tur att jag i alla fall inte ska hitta på värsta nöjet i helgen så det hade blivit jobbigt på grund av halsen. Jag ska bara vara hemma har jag tänkt. Och M kommer ju hem:)

Sol:)

Ett av mina vardagsnöjen är att klaga på vädret. Men inte idag! Vädret är denna dag toppen så nu säger jag hejdå för jag ska ut och utnyttja solen så mycket det går. Vem vet när den slocknar o dör?

So you think you can dance

Någon mer som ser på so you think you can dance? Tycker personligen att det är grymt bra och tack och lov så har den skandinaviska versionen gjort det för mycket till en dokusåpa utan det är fortfarande dansen som står i centrum. Tycker dansarna är oerhört grymma och det är underbart att se på ju!

Vill också kunna!!!;)



Grymt är det helt enkelt..

1:a April

Jag vet det var igår. Själv så blev jag inte lurad men vi hade grymt kul i klassen när vi lurade vår lärareXD han är virrig som bara den o har inte koll på någonting egentligen. Aa förutom matte som han undervisar i då såklart. I alla fall så lurade vi honom rejält o kul som han är så försökte han luras tillbaka men han lurades dock inge vidare med det;)

Han som vi har i matte tillsammans med en annan är våra mentorer och för att fjäska med em för att de är så snäll så fick de påskägg av oss före lovet:P Uppskattat var det helt klart! hehe..

Godis är jag så grymt sugen på.. Men har lovat mig själv att ha godislöfte nu ett tag framöver för man vill ju se okej ut inför beach 08;p

Det där sista lät töntigt..

Feber alltså

Nu har min M fått feber med! Jag tycker det är synd om honom och att han har otur som fått feber nu igen! Han har fått det lite då och då det senaste året! och långt uppe i Boden är han dessutom så hälsa på han är ju inte direkt att tänka på.. Saknar dig så! Som tur är kommer du ju hem på fredag:)

Mycket

Jag vet att jag bara klagar. Det finns de som har det värre än mig men jag bara måste säga att det är alldeles för mycket i skolan! Det är redan fullt med massor av nya prov, inlämningar och dessutom ett dansuppträdande. Det känns jobbigt och det tar emot att tänka på allt men ofrivilligt så ploppar det upp i mitt huvud!

Dagens ros ger jag i alla fall till in vän Carro som hjälpte mig med att fixa remixen till koreografin:) Du anar inte vad tacksamt det var!



Till dig Carro!


Fixat låtar

Det går framåt även för en seging som mig. Nu har jag äntligen fixat en skiva med låtar som vi ska ha när vi dansar på torsdag. Det är jag, Elin och Ellen som har gjort en egen koreografi så den ska vi visa upp på den estetiska verksamheten på torsdag. Förhoppningsvis går det galant och förhoppningsvis går det bra när vi ska försöka pussla ihop låtarna till en remix idag. Hoppas, hoppas, hoppas...

RSS 2.0