Varberg.

Jag har varit i Varberg i helgen. Jag börjar bli en backpacker nästan. Har knappt sovit hemma en enda helg på hela sommaren. Desto mer under vardagarna däremot.. I alla fall så åkte jag, Elin, Mattias igår vid gryningen. klockan 9. Vädret var strålande..


Jag åt sura ringar före Mattias och de andra kom förbi för att hämta mig. Solade fötterna gjorde jag med..


Vi körde sedan vidare mot den enorma metropolen Ullared. Jag köpte mig en ny plånbok, en herrans massa toffsar, hårnålar, klämmor och sånt. Plus smink med. Och HubbaBubba. Och ett fotoalbum fick åka med också. Tror det var allt.
Vi åkte sedan en sjukt skum konstig väg för att komma till Elins syster som onekligen bor mitt ute i ingenstans. Ungefär. Det tog tid med tanke på att Elin är en hejare på att visa vägen. Vi hälsade på hunden så den skulle känna igen oss till ikväll då vi skulle komma tillbaka för att sova där.

In till Varberg åkte vi sedan. Åt lite pizza, gick lite i gallerian. Solade lite på fästningen.


C och M.

Fint med solen! Jag skulle också vilja åka båt..



 Mums!





Göllungar där;)



Vi såg på bio med:) Mamma mia! trallvänlig och bra tyckte jag. Jag blev glad av den. Jag gillar att vara glad.

När vi kom fram till Elins systers hus var hunden sur på oss. Det är inte kul när en stor vakthund är sur. Speciellt inte för mig som närmast har hundfobi. Jag stod så långt bort jag kunde medan de andra pratade med henne och lugnade ner henne. Hon blev lugn efter en stund i alla fall. Tur det. Sedan var hon hur snäll som helst! En kottematch blev det med. Jag och Elin vann. Mohaha..

Idag åkte vi till träslovsläge och käkade glass på ''Tre toppar'' . Toppen! Mums..


 
Men varför är M så sur för? Det är frågan det..


Soligt och trevligt har det varit i alla fall:)

Hej då!





hemma.

Nu har jag kommit hem från Varberg. Vi åkte ändå tillslut. Det har vari en underbart kul helg. Igen. Jag börjar bli riktigt rejält bortskämd med skojiga helger. Jag får snart börja ha tråkigt någon gång med. Fast jag trivs bra med situationen som är nu;)


( Jag )

The same. But different.




( Jag )

Spanska.

Sista lektionen idag var spanska. och nu är jag hemma. Har till och med varit så duktig så jag har städat Tobbys bur. Inte illa för att komma från en latis som mig. Nu är den fin. Eftersom mina vänner är veliga blir det inte Varberg. I alla fall inte idag. Så kan det gå. Vill hitta på någonting ju! Skulle kunna ta en promenad eller något sådant. Det hade varit bra. Vädret är i alla fall kanon. Apropå kanon. Jag har ju en kanin. Tobby skulle bli lycklig om han fick rasta av sig lite på altanen. Skulle kunna sitta där med honom en stund. Och läsa spanska samtidigt. I läxa har vi fått typ en miljard ord. Nästan. I alla fall 150. Det är många.

Adios! Auf Wiedersehen! Med mera..


( Jag )

Baka är ju med kul..


Lite ny design.

Jag är rädd för tekniska saker. prylar som behöver ström till sig. Man kan få ström i sig och dö. Eller så fungerar inte prylen. Då blir jag sur och förbannar mig själv för att jag är så jävla dålig på allting i hela världen och det finns inget som jag kan. Ibland fungerar det jag vill. Som idag. Eller i alla fall nästan. Jag har lyckats pilla lite med designen. Inget överväldigande. I vilket fall känns det kul att klara av någonting lite grand. Nu har jag i alla fall försökt samt trixat mig fram på egen hand. Lite nöjd är jag allt. Men jag vill göra så himla mycket mer. Det vill jag alltid. Jag blir nästan aldrig nöjd. Inte riktigt helt. Det får duga tills vidare. Så är det med det mesta. Ibland går det. Ibland inte. Jag får kämpa på helt enkelt. Det behöver vi alla ibland. När det gäller tekniska grejer så känns det dock som om ingenting funkar direkt för mig. Får alltid prova allt fyra gånger innan resultat. Men det kanske bara känns så för att jag är så förbannat otålig av mig. Kanske.


( Jag )


Inspiration.

lookbook is the shit..

37709_img_2502
36851_img_2373_-_copie
37825_img_6620

Alla bilder är som sagt från Loobook..

Torsdag.

Så var den här veckan nästan slut med. Eller a. Det är halva kvar typ men skolveckan är i alla fall snart slut. Det är bra.
Till helgen blir det mer äventyr. Jag, Mattias, Elin och Chrille tänkte åka till Varberg. Billigt och bra. För vi ska campa i Elins systers trädgård;) Blir skoj! Ullared är det inte så långt till heller. Eventuellt blir det då en utflykt dit med. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Egentligen har jag en miljard saker som jag borde göra men jag orkar inte. Jag har blivit totalt förslöad. Ick bra det här. Jag vill bara gå och lägga mig någonstans och strunta i allt. Men jag måsta packa. För nästa vecka blir det fältdagar..



( Jag )

Godmorgon!

Vuxna persone ri ens omgivning brukar undra om man gör någonting i skolan nuförtiden. De tycker bara vi har sovmorgon hela tiden.. Det har man. Inte hela tiden dock.. Idag har jag i alla fall sovmorgon och hade det inte varit för att jag är så fruktansvärt ambitiös ( läs; rastlös) och valt till Spanska 1 som en extragrej på mitt redan överfulla schema så hade jag haft ännu längre sovmorgon:P jaja.. Det känns bättre att lära sig mer om ett språk än att sova. Jag vaknar ju ändå tidigt i vilket fall.

Spanska blir det alltså idag. Förhoppningsvis. Förra veckan var det ingenting. Enligt förhoppningsvis säkra källor så ska det dock bli av ändå idag. Hoppas det blir sköj i alla fall..

Vad gör resten av alla därute idag då?


( Jag )

Kjolabit.

37149_l_6e499152552e73363e9a4f5fe34e2880
Bilden är från lookbook och jag älskar kjolen. Det borde inte vara omöjligt att sy en liknande.. Får testa mig fram.

Rödhårig.

Om det inte varit för att den här bilden är tagen i reykavik hade jag trott att det var en badmintonkompis till mig;

Hon är helt sjukt lik henne.. Skumt.

Lite andra snyggingar:





Alla bilder är från Facehunter. Den eviga inspirationskällan..

Lekdag.

Idag ska vi leka! Tre uppstartsdagar har vi på skolan i början av terminen. Första dagen är en, en dag leker man med de andra årkursrna med samma program ( idag ) och den sista dagen består av tre föreläsningar med duktiga mer eller mindre kända personer. På måndag är föreläsningsdagen och de personer som ska prata då är fotagrefen Mattias Klum, en transvestit som hette Sara Lund tror jag och sen en komiker vid namn Björn Gustafsson. Någon som hört talas om honom;) Det ska bli kul.

Idag är det som sagt lekar. De som är ett år äldre än oss har hittat på någonting. Antagligen något pinsamt;p De brukar göra det. I övrigt är vädret verkligen optimalt. Det regnar. Kan det bli bättre?


( Jag )


Tisdag.

Skolan har man varit i idag igen. De flesta vet nog hur det är där så jag ska inte gå in på några detaljer. Det var bara en grej som hände som var lite småirriterande sådär.. Jag går tyska steg fem vilket betyder SVÅRA uppgifter. Blä. Ett helt häfte på 40 sidor har vi fått. Fullproppat med text på båda sidor dessutom. Mycket. text. Svårt.

Nu ska jag snart trippa ner till stan. Ska köpa papper. Kika efter en kofta. Spana in smyckesdelar med. Får se vad som blir av egentligen.

Så här fint var det förresten ute i söndags;


( Jag )

Måndag.

Nu är jag hemma. Har idag varit i skolan hela dagen ungefär. En hel del lite småroliga lektioner var det idag. Fysik bland annat. Blä säger nog många till det;) Nej men ärligt, jag gillar det mesta just nu och det kan ju bero på att vi inte riktigt kommit igång med någonting än. Direkt efter skolan gick jag till träningen. Idag höll den på i två och en halv timme så det var ganska länge. Efter det var det till att bege sig hemmåt. Och här är jag nu. Ätit har jag med. Nyttigt dessutom. Inte illa för att vara mig. Hehe..  Jag tänkte jag skulle göra ett försök att åtminstone helhjärtat satsa på nyttigheter när det gäller vardagarna. Sedan kan man ju kanske lyxa till det på helgen om man har lust. Det lär ju jag ha om man säger så..

Dagens blomma får bli en rosa ros för den är så söt. Så det så.


( Jag )

Underbara sol.

Här i Ulricehamn lyste solen med sin närvaro. Jag passade på att gå en promenad. Jag har i och för sig promenerat med min chokladboll hela helgen men det är kul att gå. Jag älskar att gå! Man måste ju använda benen. Vad ska man annars ha dem till om man får fråga?;)


Fint som snö.


 Mina fötter slipper ni inte undan.. Mohahahaha!!!

Imorgon börjar skolan. Det blir ju.. kul..

Öland.

Vadå att jag är en rastlös prick. I fredags åkte jag och M till öland. Det har varit en underbart mysig helg. Han har inte fått någon semester i sommar och därför har vi inte heller kunnat åka iväg på någonting tillsammans någon längre perioder. Men nu slog vi till och åkte till Öland och bodde på hotell i Borgholm två nätter. Helt underbart.

Någonting som vi gjorde var att åka till Långe Jan på Ölands södra udde;



Jag kan erkänna att vädret inte direkt var på topp;)

Det regnade..

 
..och blåste..

..ganska mycket.


Vi besökte Borgholms slott också. Där regnade det med.


I alla fall nästan hela tiden.

 
När vi lämnade parkeringen glodde en hund på oss;P


 I bilen regnade det i alla fall inte. Och självklart åker jag ingenstan utan mina favoritskor och väska;P



Helt klart en tiopoängare till helg!

ironiskt nog blev det strålande sol så fort vi åkte hem. Och väl hemma såg det ut så här;


Rena rama högsommaren.


En bulle är pricken över i:t.. :)

Tredje skoldagen.

Den tredje skoldagen var det idag. Och jag är redan trött. Inte bra det här. Det är ju dock bara två år kvar att överleva och sedan kan jag ju faktiskt göra vad jag vill. Typ i alla fall. Det har varit lite alla möjliga lektioner idag. Biologi, svenska och engelska stod på schemat denna dag. Helt okej. Om man bortser från engelskan då. När jag kom hem gick jag ut till den lilla söta kaninen. Som för övrigt inte är så liten längre. 
Snart ska jag övningsköra. Får se hur det går. M ska jag träffa med senare:)


( Jag )

Härligt.

Gillar den ''gamla känslan''...

31055_untitled-1
( lookbook)

Rosa och blommigt.

Jag är lite svag för flickiga kläder. När jag säger flickigt menar jag i detta fall rosa och blommiga plagg. Som de här;



(  facehunter )

Cute.

Höst.

Nu känns det verkligen att hösten är på ingång. Det är mörkt. Och molningt. Och ganska kallt. I alla fall kallare än annars. Jag vill ha en stor tjock tröja på mig. Nu sitter jag här framför datorn med min windstopper men på något sätt vill man ha en sötare och finare. Typ en pippitröja:) Jag skulle kunna önska mig en sådan till när jag fyller år. Det gör jag ju faktiskt snart. Med hösten kommer dessutom alla grubblerier. Vad vill man med sitt liv? Läsa vidare sedan? Resa? Sova? Pyssla? Vad? Jag har så många tankar om allt och inget och var ska allt detta sluta egentligen? Det märker jag väl så småningom. Det är en del saker man vill hinna göra här i livet. Just nu vill jag att det ska gå bra i skolan, samtidigt som man vill att badmintonen ska fungera, alla vänner vill man hinna träffa, roliga saker vill man hitta på, pengar vill man tjäna så man kan hitta på roliga saker och helst ska man få allt detta att gå ihop med.

Jag är en äkta grubblare.


( Jag )

God afton!

Skolan har ju dragit igång nu igen. Igår om man ska vara exakt. Kul ibland. Kanske. Man hade velat ha lov lite längre om man säger så. Det hade varit skönt. Snart ska jag gå och träna och det blir ju skoj:) Det är alltid kul att träna:) Träffa alla vänner. Bli svettig. Härlig kombination alltså.

I skolan hade vi en lång förmiddag idag. Först fysik. Därefter Matte. Så långt är allt bra. Men sedan var det engelska. Blä. Jag är verkligen mer åt naturhållet. Därför borde det ju vara helt naturligt att jag skulle välja något mer naturanpassat som tillval. Men nej. Det blev spanska. Steg 1. Hoppas det är lätt. Det vore så mycket bättre då. Det ska faktiskt bli lite spännande med ett nytt språk ändå. Imorgon börjar jag med det. Nu kan jag inte välja till det minsta lilla på schemat. Jag går i skolan tio i åtta till fyra nästan varje dag. Utan håltimmar. Snacka om många lektioner.. jaja. Jag överlever nog.


( Jag )


The Voice 08

Jag och min vän Elin älskar gratisnöjen. Nu blev inte detta helt gratis ändå då i och för sig men allt som allt 400 kronor för en helkul helg i Stockholm inklusive allt är ju inte så dåligt det heller;)

Vi åkte till Stockholm för att se The Voice 08 eftersom det ju var gratis;) Det var hur kul som helst! En lyckad helg blev det. Turister som vi är så var vi ju tvungna att besöka gamla stan med. Där kunde man hitta roliga affärer;

Till exempel en affär för den svarta Elin och en nalleaffär till mig. ( Den matchade så bra till mitt hår :P



Och sen är både jag och Elin hopplösa chokladälskare med..


mmm..

En vit stilla gubbe fanns med. Fast han vinkade ibland.



Sen så är E vegetarian också. Hon fick stå bredvid en vacker skylt där det stod att man skulle skriva på om köttskatt. Mycket vacker bild. E kan dessutom bli modell tror jag. Men den bilden visar jag inte för då kommer hon bussa ninjor på mig.

Hur har era helger varit?

Måndag.

Idag har jag köpt kaningodis. Jag har också varit på biblioteket. Sedan har jag väl inte gjort så mycket mer. Träning blir det snart med. Och övningskörning. Jag är nervös. Det är svårt att köra bil. Det känns som om jag är sämst i världen på det. Jag kommer aldrig lära mig. Jag är negativ också.



( Jag )

Torplyckor med chokladrippel.

Recept: ca 50 stycken

* 3 dl vetemjöl
* 1 dl grovt rågmjöl
* 150 g margarin
* 1 dl socker
* 1 tsk vaniljsocker

Garnering:

* Mörk choklad
* Vit choklad

Blanda ihop allt utom chokladen. Gör fingertjocka längder. Skär till 5centimetersbitar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter till en temperatur på 175 grader. Om de kännns stora när de är färdiggräddade kan man dela dem på mitten ( det gjorde jag ). Smält chokla doch ringla över.


( Jag )

Variant på chokladbollar.

Recept: ca 20 stycken

* 3 dl havregryn
* 1 dl socker
* 1 tsk vaniljsocker
* 100 g margarin
* 2 msk kakao
* ev. en skvätt kaffe eller vatten om smeten känns för torr.

Garnering:

* lite smält vit choklad
* lite smält mörk choklad

Blanda ihop allt utom chokladen. Rulla bollar. Smält blockchoklad och ringla över.


( Jag )

Gott!

Blågrå.

Jag trodde verkligen inte jag skulle skaffa en ny kanin. Nu har jag en ny kanin. Det var inte jag som kom med förslaget. Min bror samt min pappa ville gemensamt ha en ny. Mamma står utanför. Ute i trädgården finns nu en alldeles underbar liten puff. Blågrå är han. Underbar. Liten. Busig men rädd. Framtiden får utvisa vilken typ av kanin han kommer bli. Han blir nog inte som Happy. Vi har förstått att Happy nog var lite galen. På många sätt. Men underbar.



( Jag )

Han heter Tobby.

Att sitta på en brygga.




( Jag )

Igår gick jag ner till sjön. Satt på en brygga en stund. Gick sedan till ICA en stund. Jag gjorde egentligen ingenting och det är det som är så himla skönt ibland.

Gelb.



( Jag )

Jag blir så trött. Nu glömde jag ju kakorna i ugnen. Blää!!!!!!

Baking.


( Jag )

På ICA finns det mycket fint. jag köpte choklad där innan idag. Mörk och vit blockchoklad. Får se vad jag ska ha det till. Något måste jag ju kunna hitta på.

Fem veckor.

I fem veckor har jag nu jobbat. men nu är det slut på jobb. Det känns bra. Det är jobbigt att jobba. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu framöver. Får väl sova ut i alla fall. För jag är ganska trött. Jag skulle behöva träna med. Men det orkar jag bara inte idag. En skogspromenad däremot hade egentligen inte varit helt fel. Jag hade en tanke om att jag skulle traska ner till stan för att lämna små lappar. Det låter lite flum. Men jag vet inte hur jag ska förklara det närmare. Nu kom jag på en underbar ide. Gå ner till stan. Ha med mig lappar. Plus kameran. Så jag kan gå ner till sjön sedan. Ta foton. men först köpa gottis. I form av Mariannelundsgodis. Det är grejer det. Just idag säljer de här i Ulricehamn. Det är typ en stor sensation här idag. För mig. Annars händer inte mycket här.


( Jag )

Bah.

Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag är så trött. Men samtifigt vill jag göra något men jag vet inte vad. Att kolla på tv är jag trött på. Det har jag gjort tillräckligt nu ändå. Bland annat Top Model. Och lite annat. Nu är jag trött. Blä. Jag skulle vilja ha massor med kraft och typ ta mig ut och springa. Men jag orkar inte. Min kropp säger nej. Jag får väl sitta här. Kanske läsa lite. Snart börjar skolan igen. Då får jag plocka fram ett lite piggare humör. Om två år slutar jag skolan. och vad sjutton ska jag göra då då? Det känns lite ovisst. Jag är osäker och trött. och förvirrad.


( Jag )


( Jag )

Rosa.

Baguetter.

Baguettter är så goda. Om jag åker till Frankrike någon gång så skulle jag vilja köpa en sådan där långa smal baguette. Det känns typiskt turistiskt. Och man är ju turist om man är svensk och man är i Frankrike. Jag är i alla fall det.

Jag gjorde egan nyss i alla fall. Skoj. Med skruv. De blev goda. Varmt bröd är sådär underbart gott och degigt:)

Recept till 3 stycken:

50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
1 msk olivolja
13-14 dl vetemjöl

Pensling:

Olivolja
ev. flingsalt och rosmarin

1. Smula jäst i bunke. Tillsätt salt. Häll på lite trettiosjugradigt vatten och rör till jämn smet. Häll sedan på resten. Häll sedan i oljan.
2. Häll i 12 dl av mjölet och rör om. Knåda tills degen släpper kanterna. Om inte så tillsätt lite mer mjöl. Strö på ett tunt lager mjöl och låt degen jäsa 1 timme.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Tippa ut degen på mjölat bakbord och dela upp degen i tre delar. Gör en långsmal del av varje del och skruva den även ett varv. Lägg över på bakpappersklädd plåt.
5. Strö ev. över rosmarin och flinsalt och pensla även bröden med olivolja. Ställ sedan in i mitten av ugnen och låt de gräddas i ca 25 minuter elle rtills de fått fin färg.


( Jag )

Chokladskorpor.

Okej. Det måste ha stått fel i receptet. De skulle vara inne i 30-35 minuter men efter 20 var de brända.. aja.. Man kan skrapa bort det tunna svarta legret så blir det kanske okej. Men det luktade ljuvligt ett tag så jag tror de blir goda om man lyckas med dem..


( Jag )

Recept: ( fast jag hade varken nötter eller kaffepulver hemma så det struntade jag i.. )

Till ca 60 stycken:

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
1 mk snabbkafffe
150 g margarin eller smör
2 dl strösocker
2 ägg
ca 2 dl grovt hackade valnötter

1. Sätt ugn på 200 grader. Blanda vetmjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakaopulver och kaffepulver i en skål eller liknande.
2. Vispa smör och socker vitt och pösigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i sände runder vispning.
3. blanda i de torra ingredienseran i äggsmeten tillsammans med nötterna. Arbeta ihop. Dela i fyra delar och rulla varje del lika lång som plåten ( 40 cm). Lägg på bakpappersklädd plåt.
4. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 min´. Eventuellt något kortare! För mig gick det inte så kortare tid kan vara bra!

Lycka till!


( Jag )

Focaccia.

Jag är i baktagen igen. Baktagen? Vilket ord!.. Lite bröd har det blivit den här gången. Plus lite annat såklart. Jag är ju Johanna. Och jag gör aldrig en sak i taget.. Allt eller inget. När det gäller bakning i alla fall då..



( Jag )

Focaccia med getost och rosmarin

Ingredienser
Portioner: 8 stycken

25 g jäst
3 dl vatten
3 msk olivolja 
1 tsk salt 
7-8 dl vetemjöl 

FYLLNING
10 marinerade soltorkade tomater 
25 oliver
125 g getost eller fårost
färsk rosmarin 
olivolja, gärna med citronsmak
flingsalt 

Gör så här
1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
2. Skär tomaterna i bitar. Låt oliverna rinna av och skär eller smula osten i bitar.
3. Sätt ugnen på 250 C.
4. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den ev. med resten av mjölet. Dela degen i 8 bitar. Forma varje bit till en rund bulle. Platta eller kavla ut den till ca 10 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt dem jäsa ca 15 minuter.
6. Tryck ner tomater, oliver, getost och små rosmarinkvistar i degen. Ringla över olivoljan och strö över lite flingsalt.
7. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter.


( Jag )




Chair.


( jag)

Badminton.

Om det är någonting som betyder mycket för mig så är det badminton. Inte bara sporten i sig utan allt däromkring. Sporten i sig är riktigt rolig. Jag älskar att spela. Det är kul och avstressande. Jag är tävlingsinriktad. Jag har svårt att bli arg och få ut mina aggressioner i vanliga fall så med sporten kan jag få utlopp för diverse utbrott och skrik. Jag är två olika personer utanför och på banan. Man måste få utlopp för sina känslor tror jag. Annars sprängs man. Jag har sprängts under perioder så jag hållit upp med badmintonen.

Alla vänner på träningarna är underbara. Olika åldrar är vi i vår grupp. Mellan typ tio år till femtio eller något. Både killar och tjejer. Och kul har vi. Jag skulle kunna skriva så mycket mer. Men innebörden går inte att få ner i ord. Man kan göra ett försök. Det skulle dock inte bli lika bra i text som verkligheten är.

Att börja tävla igen nu till hösten ska i alla fall bli underbart kul tycker jag. Jag längtar. Både till matcherna, men även till gemenskapen mellan dem. Tänk om det kunde bli lagSM igen. Då vill jag vara coach igen. Det var en underbar helg.

Helg.

Helgen har varit ypperligt trevlig. Den spenderades på ett sommarställe utanför Trosa. Fast sommarstället är inte mitt utan en kompis fasters. Det var väldigt trevligt. 7 stycken var vi. Vädret var fint. Vi åt tacos. Lekte med syrsor. Både i plast och riktiga. Åkte båt gjorde man. Och knaprade på Smartis. På vägen köpte jag polkagrisar i Gränna. De har jag ännu inte ätit upp. Jag vill tillbaka. För det var så härligt.






( Jag )

Min kamera var med. Det är roligt att fota. Spelar roll om bilderna blir proffsbilder. Man kommer ju kunna sätta känslor till dem ändå. När jag blir gammal ska jag kolla på gamla bilder en tredjedel av dagarna. En tredjedel ska jag sova. och sen ska jag baka.


RSS 2.0