Försvunna bilder men femhundra nytagna.

En sorglig nyhet; Datorn har krashat och alla bilde rär borta :( snyft..
En glad nyhet: datorn är nu tillbaka och kameran har jag ju alltid kvar.
En glad nuhet: Jag har varit i danmark och bättrat på kameraförrådet:)
En dålig nyhet: Jag är sjuk.

Dubbelmoral.

Varför den lilla vita pinnen på massor med posebilder. Den vita pinnen som ibland är släckt. Ibland tänd. Glöder kanske lite. Cancerpinnan ävan kallad. Cigg, godis, kärt barn har många namn. Och jag stör mig. För ska man försöka hindra fler att röka är det inte direkt bra budskap att assnygga människor ska stå i ännu coolare poser och som pricken över iet använda sig av en något ohälsosam accesoar. Det är inte direkt avskräckande bilder. Det är snygga bilder. Jag gillar det inte. Jag stör mig inte så jag är tvungen att gå och äta en banan i ren protest för att sedan kasta bananskalet på bilden med lite mos kvar, utan jag tycker bara det är dumt att redan osäkra personer ska influeras av bilderna. Klart som sjutton man blivit påverkad till tusen om man bara varit lite mer osäker.

Kan man inte kalla det för dubbelmoral? Att man självklart inte ska påverka ungdomar till att testa det. Dock lite svårt när alla dessa modebilder snurrar runt varenda unge som en getingsvärm kring en magnumglass, ungefär. Man påverkas av bilder. Av det man ser, av intryck och vad '' alla andra'' gör. Okej, jag kan förstå att många röker, det är ju inte direkt så att man är unik om man gör det. Men jag skulle aldrig göra det själv. Inte ens testa.

Det var inte igår.

Do We Look Alike? by knit_purr

Det var ett tag sedan jag hade en av dessa bedårande dockor i bloggen. De är så fina, extravaganta och filosofiska sådär. Från Knit_purr's photostream på flickr förresten.

Äskar förresten att det finns så himla många vackra forum på internet. Mötesplatser för allt finns ju. Inte bara sidor där man lägger ut festbilder. Utan dockor också;) Och annat möjligt annat vackert och formidabelt. Lite lulligull för ögonen sådär. Jag gillar bilder. En bild säger mer än tusen ord. Stämmer inte alltid. Men ofta.

Klister.

Nu sitter jag i klistret. Eller inte just för tillfället men när jag tränar gör jag det. Överallt är det klister. Kletigt klister som klibbar. Och förstör. I alla fall för oss badmintonspelare. Alla dörrhandtag är inkletade med det likt en bikupa med honung eller något sådant. Överallt!! Jag kan inte sluta förundras vad nu handbollsspelarna ska ha sitt klister till. Vi sitter ju i klistret allihop till följd av det, det är överallt och ett i-landsproblem är det dessutom. Vi försöker spela och springa men stannar på halva vägen för att vi måste springa tillbaka och hämta skon som nyss gled av för att den fastnade på en alldeles särskilt kladdig fläck.
   Och stackars handbollspelarna sedan! De får alla våra förbannade fjädrar som ligger utspridda i hela hallen, fjädrar som lossnat från sina små hem på bollarna. Fjädrarna fastnar sedan på de stackars handbollspelarnas händer eftersom bollarna är så kletiga. Jobbigt värre.

Badminton plus hanboll är inte lika med sant. Jag undrar varför en inomhusplan för fotboll byggdes. Där finns bara konstgräs så den är inte särskilt flexibel. Varför inte gjort en allmän anläggning för allt möjligt istället? Det är inte direkt det lättaste att få halltider som ska passa alla och varenda klubb i Ulricehamn. Två hallar. En med klister, en som är som en jäkla ishall. Där glider man två meter extra när man ska ta några rejäla kliv mot bollen. Lyckat.

Som sagt ett i-landsproblem. Någon som känner igen sig? Jag vill ju träna för det är kul! Dessutom ska det vara lättare än vad det är nu tycker jag. Även om det går såklart. Men ändå.. Förlåt förresten alla handbollspelare därute. Inget personligt. Jag gillar bara inte klistret.

Agenda.

På samhällslektionen idag såg vi på agenda, debatten mellan de båda partiledarna för socaldemokraterna respektive moderaterna. Intressant får man ju säga. ibland är det monstruösa stora skillnader och det kan inte vara det lättaste att var politiker. Att alltid kunna ha svar på tal för att annars skämma ut sig. Dessutom ha BRA svar på tal. Kunnig, och duktig.

Jag tror inte jag skulla kunna bli det. I alla fall har jag nog inte den rätta attityden för det. Jag behöver lära mig att stå upp mer för saker och tänka efter vad jag tycker. Nu vinklar jag allt så fruktansvärt mycket och vinklar allting till olika perspektiv. I alla fall ibland. Det beror förresten på väldigt mycket tror jag..  I alla fall är det kul med samhäll för man får lära sig så väldigt mycket. Och intressanta saker. Saker som berör oss all. Även om inte alltid. jämt och ständigt tänker på dem. Samhällsläraren vi har är också en kul filur.. hehe.. Jag tror sammhällslärare är det. I alla fall om man räknar med att alla samhälllärare är som på vår skola. Fast man ska ju inte dra alla över en kam i och för sig. Det gör lite ont då. Också blir det jobbigt..

Lat.

Sovmorgon är ju bara så underbart för lyckas man vakna tidigare än när klockan ringer så har man ju mängder med tid över att bara slöa. Typ se på tv. Vakna med the voice är skoj! Tycker den trion är grym! I vilket fall borde jag snart gå ner i källaren och stänga av min klocka.. Den har ringt ett tag nu. Ingen störs dock av det så tar väl och väntar ett litet tag till då..
Molnen är så söta idag. Alldeles rosa. Hur fint är inte det?

Röd mössa.

65719_dsc_5156
 Dagens lilla bild från min favortiinspirationskälla lookbook består av en gullig flicka, såklart, med en lika gullig mössa. Kanske skulle ta och lära mig sticka bättre. Jag gillar ju i alla fall att pyssla.. Rogivande liksom.

Uppsats i svenska B.

Idag var en mycket extravagant dag. Eller inte. Gick till skolan, skrev uppsats i sex timmar, därefter idrottteori. Uppsats är lika med nervösa attacker under den första halvtimmen då det är alldeles hopplöst att komma på vad man ska skriva om. Speciellt då inget av ämnena väckte vrålstarka känslor hos mig direkt. Tillslut valde jag ändå. Var ju så illa tvungen. Ett debattinlägg om pressetik fick det bli. En höna av en fjäder och blablabla. Få ta och uppdatera om hur resultatet blev. Imorgon blir en skojdag för att;

1.  Fysikprovet är flyttat. Bara det är värt lika mycket som om någon gett mig en tallrik quorbitar. Tro mig, jag älskar quornbitar, vet dock inte hur det stavas..

2. Det är kör imorgon! Behöver jag säga något mer.

3. Efter kören är det matte! Jag älskar matte. De flesta hatar det, men inte jag. Det ämnet väcker starka känslor hos mig, ungefär sådana lyckokänslor som när BMKtellus vann ett alldeles eget kylskåp.

4. Sist men inte minst; Jag ska fika med mina favoritvänner. Det är värt en hel del. Jag tror inte någon har några invändningar mot det, till skillnad mot vad det flest har angående matematikämnet...

ECCO.

Nu tror ni att det blir ett slags modeinlägg här. Med skor. Därav ecco. Jag stavade tyvärr fel! Vilket innebär att jag menar eco istället. Tänker nämligen ungefär en miljard tankar om olika saker som har med miljön att göra. Egentligen var det inte alls det som var min mening med den här kvällen vid datorn utan jag hade tänkt söka efter listor på billiga livsmedel. Det är nämligen sånt jag gör när jag får lust med det. Jag är en matnörd helt enkelt. Men nej, nu kommer jag av mig från ämnet här lite.. Det jag egentligen skulle säga var ju att jag blir så, rent utsagt jävligt förvirrad, av alla dessa diskussioner om vad som är bra och inte för miljön. Man trodde ju att flaskvatten ej var bra. Men enligt värsta expertrapporten jag läste tidigare visade det sig att det gjorde ingen märkbar skillnad för miljön. Istället är det ännu större saker man måste ändra på i sitt beteende än att bara ändra sina matvanor.
   Apropå det här med matvaror så är förresten inte kött det bästa, främst nötkött. Köttproduktionen står för mer koldioxidutsläpp än vad hela transportsektorn gör. Fast det visste jag egentligen sedan tidigare. Sök på köttkonsumtion på google. Ni kommer få se det med egna ögon där.
   Eftersom jag inte bara är godtrogen och naiv utan även lättlurad med så kan jag inte riktigt ställa mig på någon sida när det gäller en sida som hette klimatfakta. Enligt den sidan ska man knappt få skaffa barn längre. Helst ska man undvika att jobba också, för med pengar kommer konsumtion, med konsumtion utsläpp. Är det den brutala sanningen? Jag kan dock trösta er med att utnyttjandet sig av tjänster skulle vara mer okej. Och nöjen som inte innefattar konsumtion i samma utsträckning som shopping.
 Dagens slutsats för idag blir därmed; Se på mer bio!!

Man slutar aldrig att förundras.

hela tiden finns det någonting som man upptäcker. Jag förundras ofta. Nästan jämt. Nej men, kan man räkna ut hastigheten genom ett accelerationsdiagram! ( fysikprov imorgon), hade jag den här funktionen på kameran och jaha, fanns det indianer i storstäder ( asfaltsindianer syftar jag på nu )

Alltid är det någonting. Jag lovar. Att öppna ögonen är ide' . Verkligen spärra upp dem så de kan fyllas med frisk vår- nej jag menar höstluft. Sedan är det bara att kolla, att glo på allt. Det finns saker att se. Ligger man på gräset kan man se hur många grässkiftningar som finns. Det är många kan jag lova. Det är hur kul som helst att ligga i gräset och glo. Helst ska man ha med sig en påse malaco truly med sig, för de är ju så nyttiga. Och färgglada. Perfekta kontraster till gräset.

För att inte tala om alla grupperingar som finns. Miljontals. I många kan man vara med i också. Det är ju perfekt. Då kan man engagera sig i alla som man håller med om. Man kan till exempel bli asfaltsindian. Det hade ju varit kul. Är man asfalstsindian pyser man ut luften ur stadsjeepar. Här snackar vi drastiska alternativ för att få politiken att engagera sig mer om miljön. Stadsjeepar är ju inte direkt polare med moder jord. Snarare med växthuseffekten.

Egentligen vet jag ju inte ett dugg om hur politikarbete går till angående miljön. Men så fruktansvärt, dunderbra kan det ju inte vara om många personer tar initiativet att släppa ut luft hur miljöförstörande monster eller?

Om man måste vara partisk, och varför inte utnyttja det när det ä tillåtet, så ställer jag mig på indianernas sida. Alla ideer är bra så länge de inte är fel. Och jag vill ha kvar ett bra klimat. För jag gillar att ligga på gräset och glo på Grönt gräs. I skiftande färger. Hur skulle det bli om klimatet ändras för mycket? Vem vat vad som händer då. Det är i alla fall inte totalt säkert att gräset skulle fortsätta vara grönt i alla fall. Om det ens finns kvar.

Dagens snygga man.

64771_l_cb5e172fe843bbca3be327393eebfde3_1_

Jag snackar om den där stenhårda typen.. Vilka ordvitsar jag kan. Är för trött för sånt här. 

IKEA.

Där har jag varit idag. På IKEA alltså. Shoppinggalna perosner som är extremt sugna på att spendera sina penagar på den nya mattan LULLIGULL eller vad den nu kan heta. I alla fall var det mängder med folk där. Små folk, runda folk, andra folk, jag, med flera. Och en massa blommor i golvet. Som försvann när man gick på dem fanns precis utanför kassan. Ni som har varit på IKEA i Jönköping vet vad jag menar. Ni andra; jag uppmanar er att åka dit för blommorna var coola.

Nu har jag lust att göra om mitt rum. Det är nämligen så friktansvärt tråkigt. Jag gäspar varje gång jag går in i det, det kan ju i och för sig också bero på att jag oftast går in där på kvällen när jag hålle rpå och somnar men ändå..


Jag var i vilket fall på IKEA idag. Bara så ni vet.


Jag köpte en kokbok där också. Igen. Eller, det var inte andra gången jag köpte n kokbok just på IKEA men överhuvudtaget så köper jag jämt en kokbok så länge den kostar under 50 enkronor. Den här kostade 98 femtioöringar. Alltså helt okej. Medelhavsmat. Blir säkert kanon.


Jag samlar typ på kokböcker. Det bara blir så. Har säkert elva stycken nu. Och då har jag räknat me den jag, tillsammans med min klass, gjorde i ettan. Alla skulle bidra med ett recept var. Jag skrev receptet med NEGERBOLar. Här snackar vi noll stavningsrätt, blandade stora och små bokstäver och noll förkortningar. DeSILiiiTter is the shit. Ungefär.


Skjorta. Och kjol.

63934_untitled_-_4tw

Lookbook..

Snövit.

60753_snowwhite12

Gissa varifrån? :P

Den stora bloddagen.

Fin rubrik. Eller hur? Idag var jag tränare som jag brukar vara precis alla andra måndagar också. Fast idag skadade sig många. Jag brukar aldrig få plåstra om barns knän för att de ramlat och slår sig. Men idag fick jag det. Tänk vad mycket ett plåster kan göra. Men för en hjälpte inte plåster. Han var tvungen att få sitt jack i pannan igensytt. Badminton är sporten från helvetet. I alla fall idag. Troligen blir det inte så här nästa vecka..

Kylskåpsupdate.

Vi vann kylskåpet! Tjoho! Det är ju jättebra med ett kylskåp ju. Man kan ju ha mat i den. Och bollarna mår också bra i kyla. Fast jag tror vi säljer det. Så får klubben lite pengar i kassan. Hehe..


Sagan om kylskåpet.

Igår var jag i Mariestad och spelade badminton. Trevligt, trevligt. Det gick väl ganska okej fast det kunde ha gått mycket bättre ändå.. Men första tävlingen var det ju ändå så man blir nog bättre med tiden. Någonting som i alla fall var ganska roligt var att just den här tävlingen vinner '' Bästa klubben'', det vill säga den klubben som får flest vinster totalt, ett pris. Det brukar aldrig vara så att bästa klubben får ett pris. Det brukar heller aldrig vara så att vår klubb vinner. Vi har aldrig vunnit innan. Men just för tillfället leder vi. Och just denna tävling är det ett pris.

Gissa vad priset är? Rubriken skvallrar lite.

Ett kylskåp!

Jag lovar att uppdaterar om vem som vinner. Trollhättan ligger inte långt efter... Spännande, spännande.

Studiedag.

Tacka vet jag studiedagar. Det har vi haft idag. Hur trevligt och gött som helst. Jag, mamma och min bror åkte till den stora metropolen Jönköping där vi shoppade det ena och det andra. En del grejer fick följa med hem. Till exempel en tröja från BikBok som jag vill bo i tills det blie lite varmare. Självklart gjorde jag såklart ett misstag när jag köpte den. Handtvätt var det. Sånt tänker jag inte på. Jag har ett annat plagg som också det är handtvätt på så jag får samtvätta dem då:P Hehe.. Så kan det gå.

Jag kan dra igån ordentligt med scrapbookande nu med. Åkte till en affär speciellt för scrapbooking och smyckespyssel, kan det bli bättre! Tror inte det. Köpte en del fina papper. Och lite tygblommor. Nästa gång måste jag köpt strasstenar med. Jag vet att jag har ett lager med sånt. Någonstans. Men var?


( Jag )

Nu sitter jag här!

Nu har jag lyckats sätta mig framför datorn igen. Eller det är ju inte direkt så svårt egentligen. Glömmer helt enkelt bara av att blogga ibland. Så blir det. Det finns helt enkelt så mycket annat runt omkring just nu. Min hjärna är förvirrad på många sätt. Ena stunden tänker den så och andrå si. plus läxor på det också.

Något som i alla fall är kul med en här veckan är att det är studiedag imorn! Tjoho! Jag ska, tillsammans med min mor och bror, ta mig till Jönköping för lite vinterjacksshopping till brodern. Får se vad det blir för något. Helst vill jag också in på Kicks och köpa hårinpackning.

Ikväll ska jag till vännen Elin och ha myskväll. En riktigt tjejig film blir det nog. Plus godis med då såklart;P Grajt!


 ( Jag )

RSS 2.0